Εγκατάσταση Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Επισκοπή Κισαγκάνι!!!

2022-04-12

Την Ε' Κυριακή των Νηστειών με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας Κισαγκάνι.

Στο τέλος αφού ανέγνωσε το Πατριαρχικό γράμμα διορισμού του π. Πολυκάρπου τοποθέτησε -τη σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου- τον π. Πολύκαρπο ως Πατριαρχικό Επίτροπο της νέας αυτής Επισκοπής.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος αφενός αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα ιεραποστολικό έργο των πρώτων ιεραποστόλων στο Κονγκό αφετέρου τόνισε τις προοπτικές συστηματικότερης ιεραποστολικής εργασίας που διανοίγονται με την τοποθέτησή του Πατριαρχικού Επιτρόπου.

Όσον αφορά στον π. Πολύκαρπο, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ιεραποστολική του εργασία επί μία δεκαετία στην Μαδαγασκάρη, την οποία εκτιμώντας ο Πατριάρχης του ανέθεσε την νέα επισκοπή.

Στην Θεία Λειτουργία εκπροσωπήθηκαν οι αρχές του τόπου καθώς και η Ελληνική Κοινότητα η οποία ανταποκρίθηκε ποικιλοτρόπως τόσο στην υποδοχή του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου όσο και στις εκδηλώσεις της τοποθετήσεως του π. Πολυκάρπου.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος μετέφερε προς όλους τις πατριαρχικές ευχές και ευλογίες.