ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ...

2022-07-29

«Δίστομη ρομφαία» πέρασε την καρδιά του σήμερα κατά την δεύτερη επίσκεψη του Επίσκόπου μας στην εορτάζουσα ενορία της Αγίας Παρασκευής Ομουκίτσου Κυέρουας, όταν παρατήρησε ότι δεν έχει εκκλησίασμα.

Ο εφημέριος της Ενορίας Αιδ. π. Προκόπιος σε συζήτηση με τον Επίσκοπο και κλαίγοντας ανέφερε, ότι οι μισοί χριστιανοί πήγαν με τους Ρώσους σχισματικούς.

Κατά την Θ. Λειτουργία όπου και προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καραγκουέ π. Καλλίνικος και ο διάκονος του π. Αιγίδιος, παρόντων και 4 Ιεροσπουδαστών. Ο Επίσκοπος τους κάλεσε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σχίσματος.

Κατόπιν συζητήσεως, πάρθηκαν οι κάτωθεν αποφάσεις και καλέσαμε το λαό και ανακοινώσαμε τα μέτρα που λάβαμε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθούν:

1. Να αγορασθεί άμεσα νέο οικόπεδο μεγαλύτερο για κτίσιμο μεγαλύτερης και ωραιότερης Εκκλησίας.

2. Ενέργειες για κτίσιμο νέου Ναού.

3. Λειτουργική και κατηχητική συνάντηση των χριστιανών, των παιδιών και νέων κάθε Κυριακή από τους Ιεροσπουδαστές.

4. Επίσκεψη των ιεροσπουδαστών στους αποσχισθέντες και ενημέρωση για την τραγικότητα του σχίσματος και να μεταφέρουν την πρόσκληση του Επισκόπου για επιστροφή στην μια και αληθινή Εκκλησία, κάτω από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και του Πνευματικού μας Πατέρα Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεόδωρου Β΄.

5. Καταγραφή των Ορθοδόξων μαθητών του Γυμνασίου της Ενορίας, για να τους πάρουμε με υποτροφία στα Γυμνάσια της Επισκοπής.

6. Καταγραφή των ορφανών κοριτσιών και η δυνατότητα φιλοξενίας τους στο Ορφανοτροφείο της Μπουκόμπας «ΑΓΙΑ ΑΚΥΛΙΝΑ».