Μπουκόμπας Χρυσόστομος: Δεν υπάρχει συστηματική προετοιμασία για τους ιεραποστόλους

2023-03-25

Για τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας ιεραπόστολος μίλησε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο Ιεραποστολικό Διαδικτυακό Σεμινάριο «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργανώνει η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης» και μεταδίδεται απευθείας από την Pemptousia TV.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και για την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική με την ίδρυση Εξαρχίας, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, έρχεται να αρπάξει ότι δημιούργησε με κόπο και μόχθο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Αναλυτικότερα, για το έργο των Ιεραποστόλων, ο Επίσκοπος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συστηματική προετοιμασία καθώς δεν υπάρχει το μάθημα της Ιεραποστολής στις δύο Θεολογικές Σχολές παρά μόνο στην Ανώτατη Θεολογική Ακαδημία Αθηνών. Τόνισε δε ότι αυτό το κενό καλύπτει το σεμινάριο που διοργανώνεται από την Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης»

Ο κ. Χρυσόστομος επικαλέστηκε το λόγο και το προσωπικό παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Σε ότι αφορά την Ιεραποστολή, τόνισε ότι είναι μια συγκροτημένη προσπάθεια υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που θα είναι στο μέτωπο πρέπει να έχουν συγκεκριμένα προσόντα. Τα χαρίσματα όπως είπε, είναι εκ φύσεως αλλά και εκ Βαπτίσματος. Το πρώτο είπε ότι είναι η ζέση πίστεως. «Η ζωντανή πίστη είναι η κινητήριος δύναμη του ιεραποστόλου». Τόνισε ότι το δεύτερο είναι η κλίση για την ιεραποστολή αλλά και η κλήση από την Εκκλησία. Το τρίτο είναι η αυταπάρνηση, το τέταρτο η γνώση του τόπου που καλείται να διακονήσει και ο σεβασμός στα ήθη και τα έθιμα.

Στον εξής σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε και το εν λόγω μέρος του Ιεραποστολικού Σεμιναρίου: https://www.orthodoxianewsagency.gr/pemptousia-tv/zontana-mpoukompas-xrysostomos-den-yparxei-systimatiki-proetoimasia-gia-tous-ierapostolous/

ΕΚ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ORTHODOXIANEWSAGENCY