4Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΟΜΠΑ (συνέχεια)

2022-10-20

«ΝΕΟΙ: ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ»

Αυτό τόνισε ο Θεολόγος κ. Γιάννης Τούμπα στην εισήγηση του για το νεανικό έργο στην Ενορία και στην Επισκοπή.

Και συνέχισε: «Να τους κατηχούμε, να τους προσέχουμε, να τους έχουμε κοντά μας. Αν δεν μάθουν για την πίστη τους, θα χαθούν. Η νεολαία είναι τα θεμέλια της Εκκλησίας».

«ΚΥΨΕΛΗ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. ΤΟ ΜΕΛΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ»

Τόνισε η Αδ. Παρασκευή, υπεύθυνη των Κατασκηνώσεων της Επισκοπής. Και συνέχισε: «Η βοήθεια στη νεολαία από την Κατασκήνωση μεγάλη. Δυναμώνει η πίστη τους. Αποκτούν πεποίθηση για τη ζωή.

Τα ίδια τα παιδιά ομολογούν: γνωρίσαμε τον Χριστό. Η Κατασκήνωση θεσμός που προσέφερε στην νεολαία. Έκανε γνωστή την Ορθοδοξία στη Μπουκόμπα. Γι' αυτό χρειάζεται συμπαράσταση από τον Ιερέα, από την Επιτροπή των Ενοριών. Δείχνει την αγάπη της Εκκλησίας και του Δεσπότη στα παιδιά».

Αυτές οι εισηγήσεις έγιναν το απόγευμα της πρώτης μέρας.

Οι άλλες εισηγήσεις στην Ιερατική Σύναξη την δεύτερη μέρα, 18/10, ήταν: «Η φροντίδα και καθαριότητα του Ναού» από τον π. Θεόδωρο Kayungi, «Τα οικονομικά του Ναού» από τον π. Λουκά Bavarian και « Η έγκριση της Επισκοπής από το Κράτος της Τανζανίας» από τον δικηγόρο Άβελ Rugambwa.

Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα εφημέριο Ι. Ν. Ευαγγελισμού Μπουκόμπας π. Λουκά Bahati.


Καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι νέοι της Ενορίας και οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, που του δίδαξε ο ζηλωτής εκπαιδευτικός κ. Βιντάστο.