Ο Μπουκόμπας Χρυσόστομος στην Αγία Τριάδα Θερμαϊκού

2022-09-05

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος τουρ. ακτής Θερμαϊκού ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Ο Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ευρισκόμενος τις ημέρες αυτές στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, την οποία υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ως Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ, ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση του Αρχιμ. Καλλινίκου Παπαδόπουλου, Προϊσταμένου του περικαλλούς Ναού της Παναγίας Τριάδας της ομώνυμης Κωμοπόλεως, έχοντες αμφότεροι κοινό Γέροντα, τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού κυρό Νικόδημο.

Ο κ. Χρυσόστομος είναι ιδιαίτερα γνώριμος στο ευσεβές ποίμνιο της Αγίας Τριάδος καθώς συχνά κήρυττε τον θείο λόγο, ανταποκρινόμενος πάντοτε με αγάπη στις προσκλήσεις της Ενορίας.

Στη Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος ακόμη ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. π. Παντελεήμων Καράτσαλης και ο Διάκονος π. Αυγουστίνος Κατσιμάνης.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή και παρουσίασε το ιεραποστολικό έργο στην μαύρη Ήπειρο, εστιάζοντας κυρίως στους νέους και στον διάλογο μαζί τους, τον οποίο χαρακτήρισε δύσκολο αλλά και πολύτιμο ενώ ανεφέρθη δι ολίγων στην αξία της Ιεραποστολής.

Προ της απολύσεως της Θείας Ιερουργίας, ο π. Καλλίνικος, αφού καλωσόρισε τον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο εκ μέρους του κυριάρχη Επισκόπου κ. Ιουστίνου και της Ενορίας, ευχήθηκε η ποιμαντορία του να είναι άλυπη, θεοφρούρητη και θεοστήρικτη στην Επισκοπή της δυτικής Τανζανίας, στη γη του δευτερόθρονου Πατριαρχείου και αναφέρθηκε στους εγκάρδιους και από πολλών ετών ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον Ιεράρχη αλλά και στο σπουδαίο και επί σειρά ετών ιεραποστολικό έργο θυσιαστικής αγάπης που επιτελεί.

Σε ανάμνηση της σημερινής ευλογητικής του επίσκεψης και της τελέσεως της Ευχαριστιακής Συνάξεως, του αφιέρωσε το τελευταίο πόνημά του, με τίτλο "Ευχαριστιακή διάσταση της χριστιανικής ιεραποστολής", τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους ιεραποστολικούς του αγώνες και μόχθους ενώ του προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόπλιο.

Χρήστος Καναρόπουλος

Εκ της σελίδος της Romfea

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ!!