ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑ « Αγία Ευφημία είσαι η καλλίτερη φίλη μας»

2022-07-12

    Αυτό φώναξαν οι νέοι, τα παιδιά και οι χριστιανοί, που συμμετείχαν στη γιορτή της Αγίας Ευφημίας στην Κασαμούα της Γκέϊτα.

Κατά την σύναξη του Λαού του Θεού, με την ευχαριστιακή Θεια Λειτουργία και με το λόγο Θεού, με τις βαπτίσεις, τους γάμους, τους χορούς, την κοινή Τράπεζα, νοιώσαμε ανάμεσα μας την Αγία.

Ο Λόγος του Θεού διηγήθηκε το βίο, το μαρτύριο της, το θαύμα το 451μ.χ. στην Δ' Οικουμενική Σύνοδο και η εμφάνιση της στον Όσιο Παΐσιο στο Άγιον Όρος.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Επίσκοπος μας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι πρεσβύτεροι π. Ιωάννης, π. Σωφρόνιος, π. Ιάκωβος, π. Ιερώνυμος, π. Ιωακείμ και ο Διάκονος π. Αιγίδιος.

Συμμετείχαν χριστιανοί από τις Ενοριες της Γκέϊτας, Μουσάσας και Μπουσάντα.

Όλοι μας θυμηθήκαμε το ξεκίνημα της Ορθοδοξίας σ' αυτό το τόπο, πριν 69 χρόνια και δοξάσαμε τον Κύριο. Φωτογραφήσαμε και τον κ. Αλέξανδρο, που βαπτίστηκε τότε, και υπέργηρος τώρα, συμμετείχε στη γιορτή με χαρά.

     Ο κ. Αλεξανδρος «αρχαιος χριστιανος» που βαπτίστηκε πριν 60 χρονια στην Κασαμουα από τον Ιεραπόστολο π.Θεοδωρο Νανκυαμα από την Ουγκαντα. Η Ουγκαντα είναι η μήτρα της Ορθοδοξίας στην Αφρικη. Στο χώρο, που έγιναν οι βαπτίσεις κτίσθηκε ο Ναος της Αγιας Ευφημιας και ο Π.Θεοδωρος έγινε Επίσκοπος στην Ουγκαντα.

Ο Επίσκοπός μας επιθεώρησε και τα έργα του Ιεραποστολικού Κέντρου και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες.

Όλοι μαζί «εν ενι στόματι» παρακαλέσαμε την Άγια να κάνει το θαύμα της να τελειώσουν τα έργα στέλνοντας τους δωρητές που θα ενισχύσουν την συνέχιση των έργων, που τώρα έχουν σταματήσει.

Ελπίζουμε στο θαύμα της Αγίας!