Πνευματικές εμπειρίες στην Ανατολική Αιθιοπία!!!

2022-04-12

Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πόλη Δίρε Δάουα (Dire Dawa) της Αιθιοπίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Αναγνώστη κ. Γεώργιο Κωνσταντίν.

Στην άλλοτε ακμάζουσα Ελληνική Κοινότητα της Δίρε Δάουα και στον μεγαλοπρεπή ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά την Ε' Κυριακή των Νηστειών.

Παρόντες το ευλογημένο "μικρόν ποίμνιον", το οποίο η Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία η παροικούσα στην Αιθιοπία πάντοτε φροντίζει να ενισχύει πνευματικά, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου Αγίου Πάσχα.

Ο Προεδρεύων της Κοινότητας κ. Γεώργιος Γεωργαλής εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο την χαρά και την ευγνωμοσύνη όλων για την διαρκή ποιμαντική φροντίδα που τους περιβάλλει.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ μνημόνευσε κατ' όνομα όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και από τα Ιερά Δίπτυχα άπαντες τους κεκοιμημένους, μεταξύ των οποίων τον μακαριστό πρώτο Πρόεδρο κυρό Στυλιανό Βολολάκο, κτήτορα του Ναού και Μεγάλου Ευεργέτου της παροικίας, όλους του διατελέσαντες προεφημερίους και τα μέλη της Κοινότητας.

Τέλεσε δε επί των τάφων τους, όπισθεν του Ιερού Βήματος, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του Αρχιμανδρίτη Ιάσωνος Τσολάκου, του κτήτορα Στυλιανού Βολολάκου, των μακαριστών Παναγιώτου Γεωργαλή και Ελένης Παπατάκη.

Μετά το πέρας των ακολουθιών παρετέθη κέρασμα και διανεμήθησαν ευλογίες προς τους προσελθόντες.