ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ !!!

2022-04-05

Τα προβλήματα στην Μαύρη Ήπειρο είναι μεγάλα και δύσκολα.

    Κατά την διάρκεια της απουσίας, λόγω, των ετοιμασιών της χειροτονίας του και της ενθρονίσεώς του εις Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας του κ. Χρυσοστόμου, βρήκε την ευκαιρία ένα Ρώσος ιερέας, όπου σαν λύκος όρμησε μέσα στη ιερατική αγέλη στην περιοχή Μουάνζα, και κατάφερε να αποσπάσει από την Επισκοπή τέσσερεις (4) ιερείς, τους έδωσε ακόμη και αντιμήνσια του εισβολέα Επισκόπου Αρμενίας Λεωνίδα.

   Γι' αυτή του την αντικανονική ενέργεια, ο Ρώσος πρώην ιερέας, μαζί με έναν ακόμα ιερέα καθαιρέθηκαν.

    Στην πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του, ήταν στην Γκέϊτα, στις 3 Απριλίου 2022, όπου στην εν λόγω περιοχή μετά από την εισβολή των Ρώσων χάθηκαν δύο αδελφοί ιερείς και απόκτησε μεγάλο ποιμαντικό πρόβλημα.

   Ο Ιερός Κλήρος, μαζί με του Κατηχητές και τον υπερούσιο Λαό, των δεκαεννέα (19) ενοριών, υποδέχθηκαν με εγκάρδια αγάπη τον ποιμένα τους και Επίσκοπό τους, όπου δήλωσαν την πίστην τους και την ενότητα τους στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Αποδοκίμασαν τους δύο (2) ιερείς, και βεβαίωσαν στον Επίσκοπό τους, ότι δεν θα τους ακολουθήσουν.

    Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μαζί με τους Ιερείς του και τον ευλογημένο Λαό.

    Στην ομιλία του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στον ενθρονιστήριο λόγο και απευθύνθηκε στους Ιερείς και το Λαό κάνοντας συμφωνία για αμοιβαία αγάπη, αφοσίωση και ενότητα ανάμεσα στον Ποιμένα και το ποίμνιο.

     Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας προς εκπλήξεως του Επισκόπου, οι ιερείς και το ποίμνιο παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και πρόσφεραν και οι δεκαεννέα (19) ενορίες, δώρα μέσα από τις καρδιές τους.