Τανζανία: Θα προσληφθεί στην πυροσβεστική ψαράς που έσωσε ζωές μετά την πτώση αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια

2022-11-08

Ο νεαρός ψαράς πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση διάσωσης - Συνολικά 22 επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος διασώθηκαν.

Ένας ψαράς που έσωσε επιβάτες μετά την πτώση αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια, το πρωί της Κυριακής, θα προσληφθεί στο πυροσβεστικό σώμα κατόπιν εντολής της προέδρου της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χασάν.

Ο Ματζαλίουα Τζάκσον συγκλόνισε την κοινή γνώμη της χώρας με τον ηρωισμό που επέδειξε σπεύδοντας να σώσει ανθρώπινες ζωές όταν αντιλήφθηκε πως ένα αεροσκάφος είχε πέσει στα νερά της λίμνης.

Το αεροπορικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 17 επιβάτες και τους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης της Precision Air. Το αεροσκάφος, ένα ATR-42, είχε απογειωθεί από το Νταρ ες Σαλάμ με προορισμό την Μπουκόμπα. Κατέπεσε στα νερά της λίμνης Βικτόρια γύρω στις 08:20 (τοπική ώρα), καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο όπου επρόκειτο να προσγειωθεί.

Ο νεαρός ψαράς έσπευσε από την πρώτη στιγμή στα νερά της λίμνης και πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση διάσωσης. Συνολικά 22 επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος διασώθηκαν.

«Αυτός ο ψαράς πρέπει να εκπαιδευτεί σε επιχειρήσεις διάσωσης», είπε η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χασάν σε συνεργάτες της, δίνοντας εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να χαρίσει στον Τζάκσον μια θέση στο πυροσβεστικό σώμα.

Εκ της ιστοσελίδος ΣΚΑΪ