«ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΩ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ…» 

2022-04-08

Οδυσσέας Ελύτης

• «Παλιοί φίλοι»

Παλιοί φίλοι είναι:

-οι συμμαθητές μου στο Πλωμάρι,

-οι συμφοιτητές μου στη Ριζάρειο και στην Θεολογική,


-οι συγκάτοικοι μου στο Οικοτροφείο,

-οι συναγωνιστές στην Αδελφότητα «Σταυρός»,

-οι συνασκητ΄ές στη Νέα Σκήτη,

-οι συνεργάτες και τα πνευματικά παιδιά

-νέοι και μεγάλοι στην Μητρόπολη Ιερισσού,

-οι φίλοι και συνεργάτες στο αντιαιρετικό έργο Αθήνας και Θεσσαλονίκης...και βάλε.

• «Φοβέρες και αίματα»

Φοβερή και αιμάτινη είναι:

•Και μόνη η παρουσία στην Αφρική, την Ήπειρο της φρίκης.
Φοβερή και αιμάτινη η επιβίωση. Στην δε "Ταρζανία" πρέπει να είσαι πραγματικός Ταρζάν για να επιβιώσεις και να νικήσεις.

•Φοβερή και αιμάτινη η φύση του Ιεραποστολικού έργου έχει πολλές φοβέρες και από τις φοβέρες του φοβερού και από τις φοβίες τις δικές μας.

Ακούστε τώρα κάποιες φοβέρες:

  • 1η Φοβέρα

Στην συγκέντρωση στην Γκέϊτα για την υποδοχή και ενθρόνιση στην επιστροφή του λαού, ένα λεωφορειάκι που επέστρεφε τους χριστιανούς στις Ενορίες τους χτύπησε με αποτέλεσμα 6 χριστιανοί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

  • 2η Φοβέρα

Πήγαμε την Πέμπτη στην φάρμα με τον τοπογράφο και την γεωπόνο για την αξιοποίηση της και στην επιστροφή χτυπήσαμε το καινούργιο αυτοκίνητο με ένα φορτηγό. Ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη ζημιά. Πήραμε ανταλλακτικά από την Ουγκάντα και το βράδυ του Σαββάτου ήταν έτοιμο και ταξιδέψαμε.
Όμως ο Θεόφιλος ο οδηγός μας, νέος χριστιανός, στενοχωρήθηκε και έπαθε η καρδιά του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

  • 3η Φοβέρα

Την Δευτέρα το απόγευμα τρέχαμε να προλάβουμε την πέμπτη κατά σειρά Ἐνορία, ὅπου θα ἐπισκεπτόμασταν μέσα σε μια μέρα. Ξαφνικά ἀκοῦμε δυνατούς κρότους στη μηχανή. Σταματάμε και βλέπουμε το βεντιλατέρ να ἔχει γίνει κομμάτια. Ἀπίστευτο! Πῶς ἔφυγε ἀπό τη θέση του; Ἀπορούσαν και οἱ τεχνίτες τοῦ συνεργείου της Γκέϊτα, ὅπου μεταφέρθηκε με ὁδική βοήθεια το ἀμάξι. Οἱ χριστιανοί μᾶς ὑποδέχθηκαν "ἐν τῶ μέσω τῆς νυκτός" στο Ναό τῆς Παναγίας τοῦ Busere sere, με κάποιο I.X., πού μᾶς μάζεψε μέσα ἀπ'τό δρόμο!

  • 4η Φοβερή φοβέρα

Υπάρχει στην Επισκοπή μας ένα Νοσοκομείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ» που έχει προβλήματα οικονομικά. Έγινε μεγάλος αγώνας και με την βοήθεια γιατρών από την Αθήνα και μιας Ενορίας από Καλιφόρνια καταφέραμε να το ξεχρεώσουμε μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Όταν έλειψα στην Αλεξάνδρεια για την χειροτονία και στην Ελλάδα για την προετοιμασία, στο νοσοκομείο παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα. Φθάσαμε τώρα τον Απρίλιο και χρωστούμε 4 μισθούς στο προσωπικό, συνολικά 14.000€.
Παρουσιάστηκε απροθυμία εργασίας στο προσωπικό που απείλησε να μας καταγγείλουν στα κανάλια!

Γνωστή μέθοδος πίεσης

• «Καλώ τους καλούς μου φίλους»
Καλώ τους καλούς μου φίλους να προσεύχονται να παλεύουμε όλες τις φοβέρες και να μην έχουμε αίματα.
• «Καλώ τους καλούς μου φίλους»
Να έλθουν ἄμεσα γιατροί και νοσηλευτές επιτέλους να βοηθήσουν να αναστρέψουμε την δύσκολη κατάσταση και μα παρηγορήσουν τους αρρώστους αδελφούς μας εδώ.
• «Καλώ τους καλούς μου φίλους»
Να μας βοηθήσουν οικονομικά να ξεχρεώσουμε τις οφειλές στο προσωπικό.
• «Καλώ τους καλούς μου φίλους»

Ο,τι καλό τους φωτίσει ο Θεός, να μας το προτείνουν.

Παλιοί καλοί μου φίλοι σας χαιρετώ.

Μη με ξεχνάτε εδώ στην Τααααρζανια που βρίσκομαι!