ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή του Γεννεθλίου της Θεοτόκου η Μαδαγασκάρη υποδέχτηκε για τρίτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα, Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο τον Β'.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το Τάγμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανακοινώνει ότι το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας 2022» θα απονεμηθεί στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β'. Ο Μακαριώτατος υπήρξε ακούραστος υπερασπιστής...

Ἁγιώτατε Προκαθήμενε τῆς Κοπτικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος Πάπα Tawandros II, τήν Ὑμετέραν Ἁγιότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Ολοκλήρωση την επίσκεψη του στο Λονδίνο με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. ΝΙΚΗΤΑ εις την Αγγλία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Την προσφορά αγάπης και το όραμα της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου για την ιεραποστολή στην Αφρική εξέφρασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεαξνδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά την πολυήμερη ιεραποστολική περιοδεία του στην Δημοκρατία της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική, και ιδιαίτερα στα όρια της Επισκοπής Αρούσας.

Την Πέμπτη 2α Ιουνίου ε.ε., έκτη ημέρα της Ποιμαντικής επίσκεψης στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας.

Τέταρτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Περιφέρειας, από τον νέο Κυβερνήτη Αρούσας Εξοχ. κ. John V.K....

Σήμερα Κυριακή 29η Μαΐου 2022, τρίτη μέρα της ποιμαντικής επίσκεψης της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων του ...