ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η ενότητα που διακρίνει τους Επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μία περίοδο που το έργο τους στην Αφρική δυσχεραίνει η ρωσική εισπήδηση στα εδάφη δικαιοδοσίας του Παλαίφατου Πατριαρχείου, επιβεβαιώθηκε χθες κατά το συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Επισκοπής Τζίντζα και Ανατολικής Ουγκάντας.

Την 25η Νοεμβρίου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β', συνοδευόμενος από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριάρχειου Αλεξανδρείας, μετέβη στην πόλη του Σουέζ, όπου ετέλεσε τα ιερά θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης της Ι.Μητροπόλεως...

Έληξαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που συνεδρίασε 22-25/11 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καΐρου, μπροστά στην οποία είναι και η αναμνηστική φωτογραφία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ Χρυσόστομος στο βήμα κατά την εισήγηση του στο σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ανδρείες αποφάσεις Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σήμερα στο Κάιρο, απόρροια της ανικανονικής εισπήδησης της ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική: Παύει την μνημόνευση Κυρίλλου άχρι καιρού, καθαιρεί τον "έξαρχο" Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδα και καταδικάζει τον λεγόμενο "ρωσικό κόσμο".Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, μαχητικός υπέρμαχος των απαράγραπτων...

Στην αντεπίθεση περνά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής μετά την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική με τη δημιουργία Εξαρχίας.

Με την Ρωσική εισπήδηση και τα τεράστια ποιμαντικά ζητήματα που έχει δημιουργήσει στο ιεραποστολικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αναμένεται να ασχοληθεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος στο πλαίσιο των τακτικών της εργασιών που ξεκινούν αύριο, Τρίτη 22 Νοεμβρίου.