ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στην Αθήνα έφτασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, για να παραστεί στις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Περιοδικού Θεολογία.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» -όπου του αποδόθηκαν οι προβλεπόμενες τιμές από το άγημα της Αερονομίας της Πολεμικής Αεροπορίας- ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και το Μέλος του Συνεδρίου Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κορίνθου κ. Διονύσιος, αντίστοιχα.

Κατόπιν, στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου διεξάγεται το Συνέδριο, υποδέχθηκε τον Πατριάρχη ο Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντὴς Συντάξεως περ. Θεολογία.
Εν συνεχεία στην είσοδο του Αμφιθεάτρου Νίκος Σκαλκώτας υποδέχθηκε την Α.Θ.Μ. ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και αμέσως μετά καλωσόρισε τον Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε ότι το θέμα του παρόντος Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, αφού η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την επικράτηση του άυλου και ψηφιακού εις βάρος της ύλης και της σωματικότητας.

Έληξαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που συνεδρίασε 22-25/11 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καΐρου, μπροστά στην οποία είναι και η αναμνηστική φωτογραφία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ Χρυσόστομος στο βήμα κατά την εισήγηση του στο σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ανδρείες αποφάσεις Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σήμερα στο Κάιρο, απόρροια της ανικανονικής εισπήδησης της ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική: Παύει την μνημόνευση Κυρίλλου άχρι καιρού, καθαιρεί τον "έξαρχο" Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδα και καταδικάζει τον λεγόμενο "ρωσικό κόσμο".Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, μαχητικός υπέρμαχος των απαράγραπτων...

Στην αντεπίθεση περνά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής μετά την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική με τη δημιουργία Εξαρχίας.

Με την Ρωσική εισπήδηση και τα τεράστια ποιμαντικά ζητήματα που έχει δημιουργήσει στο ιεραποστολικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αναμένεται να ασχοληθεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος στο πλαίσιο των τακτικών της εργασιών που ξεκινούν αύριο, Τρίτη 22 Νοεμβρίου.