ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν κατά την δεύτερη ημέρα της ιεραποστολικής επίσκεψης στην Τανζανία, στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´ οι Ορθόδοξοι πιστοί της Αρούσας, στο χώρο όπου θα χτιστεί το νέο πολυδύναμο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής.

Στην πόλη Αρούσα της Ηνωμένης Δημοκρατίας της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική, αφίχθη σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποιώντας ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής...

Σημαντική Πατριαρχική Εγκύκλιο αφορώσα στην αντικανονική, ανάδελφη, ανιστόρητη και εκδικητική προσπάθεια εισβολής της Ρωσικής Εκκλησίας στην εν Αφρική Κανονική δικαιοδοσία του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατόπιν της αναγνωρίσεως εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτού, Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β', της Κανονικώς...

Συλλυπητήρια Επιστολή για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου προς τον τοποτηρητή της χηρευούσης Μητροπόλεως Σεβ. Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στον πόλεμο της φτώχειας στην Αφρική. "Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι παιδιά, που άλλα τα καταφέρνουν και άλλα όχι. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος. ...

Την Ε' Κυριακή των Νηστειών με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας Κισαγκάνι.

Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πόλη Δίρε Δάουα (Dire Dawa) της Αιθιοπίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Αναγνώστη κ. Γεώργιο Κωνσταντίν.

Με κατάνυξη τελέστηκε την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, όπως κάθε χρόνο, η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια, χοροστατούντος, κατά την αλεξανδρινή τάξη, της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β'.

Κατά την παλαιά τάξη του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ανήλθε στην πόλη του Καΐρου προκειμένου να τελέσει τον Μέγα Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Γ' Κυριακής των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως).