ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η φράση «Μια Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή, είναι μια Εκκλησία χωρίς αποστολή», ανήκει στον πρωτεργάτη της αφύπνισης της Ιεραποστολικής συνείδησης στην Οικουμενική Ορθοδοξία, τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός και η ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντας το Σάββατο 12/11. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Ιεραποστολή & Μετάνοια». Μεταξύ των άλλων ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως το περιεχόμενο της Ιεραποστολής είναι η Μετάνοια και πως...

Η Ψηφιακή Ακαδημία ''Ευγένιος Βούλγαρης'' διοργανώνει διαδικτυακό ιεραποστολικό σεμινάριο με τίτλο: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

Ξεκινώ σήμερα το ταξίδι από Μουάνζα για Νταρ Ες Σαλαμ.

Στη Νικουέντα, πρωτεύουσα της Κυέρουας την Κυριακή το απόγευμα συγκεντρώθηκαν οι χριστιανοί στον χώρο που ισοπεδώνουν, για να κτίσουν το ναό-λασποκαλύβα και να προσεύχονται. Είναι 72 χριστιανοί (16 άνδρες, 22 γυναίκες και 34 παιδιά). Ο Επίσκοπος έκανε τον αγιασμό και συνέστησε στους χριστιανούς να διαθέσουν τα σπίτια τους για κατήχηση από τους...

«Οι Άγγελοι έχουν απόλυτη υπακοή στο Θεό γιατί έχουν ταπείνωση. Οι δαίμονες έχουν εγωισμό γι' αυτό και επαναστάτησαν εναντίον του Θεού. Ο ιερός Χρυσόστομος ζητά από τον ιερέα να είναι καθαρός σαν τους αγγέλους. Έτσι και ο ιερέας που έχει υπακοή και καθαρότητα είναι άγγελος».

Τα φέρετρα των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της Μπουκόμπας στο γήπεδο της πόλης, παρουσία του Πρωθυπουργού της Τανζανίας. Ήταν πολύς ο θρήνος από τους συγγενείς και τους κατοίκους που πήγαν να αποχαιρετήσουν τους νεκρούς.